Joyzine.se


Recension - Skiva

Qimono
Vergib mir… (CDs), 2008
Skivbolag: Electro Music Sweden
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-01-11
Hemsida: myspace.com/qimonomusic

Dockpop. Ja jag vet att det är en ganska undermålig genrebeskrivning och jag skriver det mest för att jag tycker att det låter kul. Men det finns ändå något lite dockaktigt över de subtilt elektroniska tonerna och den sagostämma som levererar sången.

Annars höll jag av ren ouppmärksamhet på att ta Qimono för en ny Blümchen eller småglin som sjunger om luftballonger första gången Vergib mir…, med undertiteln Ich meinte es nicht so, kickade igång. Givet att det har att göra med det tyska språket och den tillrättalagda, nästan bedjande, sången. Så illa är det emellertid inte. Vergib mir… är en svalt släpande ballad där så väl sång som musik har ett större syfte och så mycket mer känsla än nämnda mainstreamakter.

Enligt uppgift består Qimono av tre svenska musiklärare som pretentiöst nog av en slump sprang på varandra på en flygplats i Berlin. Jag vet inte om jag tror på den skrönan (tycker mest att Electro Music Sweden skriver larvigt kryptiska pressreleaser), men Vergib mir… gör i alla fall vad en singel ska göra. Den föder en nyfikenhet inför vad Qimono skulle kunna hitta på med en fullängdare.

Förhoppningsvis kommer en sådan snart och med den försvinner säkert också de sista beröringspunkterna med tysk avskrädespop.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner