Joyzine.se


Recension - Skiva

Highroad No. 28
Stumbling to divinity, 2008
Skivbolag: DSM99 Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-01-06
Hemsida: www.highroadno28.com

Australien är knappast ett land som satt sig på kartan som leverantör av en stark musikscen. Kanske inte så konstigt om resultatet av ett års ”mixning, komponerande och förfinande” låter så ofärdigt som när Highroad No. 28 söker sig utanför landets gränser med andra långköraren ”Stumbling to divinity”. Produktionen på trions skiva är nämligen en sådan som vilken popfriserad svensk indiekille som helst svänger ihop i sin garderob nuförtiden.

Även stilmässigt framstår Highroad No. 28 som ganska hafsigt och ogenomtänkt. De rör sig slentrianmässigt mellan synthig ambient och en mjukare variant av rock utan att verka ha varken mål eller mening. Det skulle lätt kunna framstå som en billig demo från någon oetablerad hemmafixare utan framgångsambitioner. Speciellt som Andrew J. Cantwells sång pendlar från spännande introvert till småsurt tveksam.

Men så är det lyckligtvis inte riktigt. Omgivningen må vara ganska bristfällig och den röda tråden frånvarande, men australiensarna har snickrat några riktigt fina bitar. De tillåts inte växa ut till sin fulla potential på ”Stumbling to divinity”, men är ändå tillräckligt gnistrande för att det ska vara kul att lyssna på skivan. I mötet mellan stapplande rockgitarrer och space-inspirerad elektronik uppstår en stelhet som är tilltalande mist i sin bristfällighet.

Jag antar att Australien får fortsätta att lita till hopplöst dödstrista AC/DC om de ska omnämnas som musikland. Men ett gäng som Highroad No. 28 visar att det i alla fall finns en bubblande undergroundscen som om man bara gräver lite faktiskt har sina karameller.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner