Joyzine.se


Recension - Skiva

The Asteroids Galaxy Tour
Around the bend ep, 2008
Skivbolag: Small Giants
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-01-04
Hemsida: www.theasteroidsgalaxytour.com

Vissa har det väl förspänt redan från början. Med ett svintungt management i ryggen, sin första spelning som förband till Amy Winehouse och en låt - titelspåret på den här epn - med i reklamfilmer för iPod är det knappast frågan om ifall danska The Asteroids Galaxy Tour kommer att lyckas, utan snarare om de egentligen har ett material som motiverar det.

Svaret på en sådan fråga blir ett tvetydigt nja. Det råder ingen tvekan om att Köpenhamngängets leksakspop är som skräddarsydd för reklamfilm. Lika dramatisk som välfriserad går den tilltalande raka vägen in i hjärnan. På samma gång finns kopplingar som gör Winehouse-episoden ganska självklar. The Asteroids Galaxy Tour visar prov på god kunskap om musikhistorien och flörtar hellre med gamla hjältar än aktörer inom den moderna popscen de själva tillhör. Så långt allt väl.

Men jag får en känsla av slentrian efter att de tre låtarna snurrat några varv. Den filtrerade popmusiken med gällt reflekterande sång (ibland påminner det rent av om The Cardigans) har inte mer än en nivå och slutar således att överraska ganska snabbt. Att det är popsmart och dansvänligt hamnar i skymundan då.

Så visst är ”Around the bend ep” lite småkul, men i slutändan känns det ändå som om musiken är mer till för att kränga elektronik till kids än att göra något djupare avtryck. Egentligen inget fel i det, men kanske är det så att den framgång som ligger framför danskarna är en aning för stor i propportion till deras musikaliska bedrift.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Tunga giganter som headline på Bråvalla?
Kapten Fantastisk – det är jag det
The Asteroids Galaxy Tour (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner