Joyzine.se


Recension - Skiva

Doktor Kosmos
Le Punkrocker (ep), 1999
Skivbolag: Nons
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2000-01-01
Hemsida: www.doktorkosmos.nu

Det här är både på låtsas och på riktigt. Lika löjligt som det kan tyckas, lika samhällskritiskt och budskapsladdat är det.

Som en liten försmak på albumet "Evas Story" - som vid det här laget är ute i butikerna - bjuder Doktor Kosmos på den här sjuspårssingeln. Titelspåret ligger med på fullängdaren men resten av melodierna på den här skapelsen är mest flum som bandet skrivit i all hast känns det som. Därmed inte sagt att det är dåligt.

Sången är lite släpig och precis som vanligt när det handlar om Doktor Kosmos väldigt ironisk, musiken varierar väldigt även om allt handlar om synthbaserad mjukpop rakt igenom. I Chicago-jazzen är det en stämningsfull flygel som kompar sången och i På tunnelbanan låter det som om det är någon trumsampling från en otroligt billig synth som trängs med rösterna i ljudbilden.

Doktor Kosmos är såväl finkultur som stilrent flummande och det är egentligen helt omöjligt att bilda sig en uppfattning om ifall de är bra eller dåliga. Det enda som är säkert är att det här är en högst speciell grupp.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sextonåringar sover inte, de tar Siesta!
Britta Persson
Doktor Kosmos (2002-06-15)
Doktor Kosmos (2008-05-29)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Emma, 2013-03-15 11:35:17 (79.171.251.71)

vad heter sångaren i gruppen doktor kosmos

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner