Joyzine.se


Recension - Skiva

Lip Service
Black Cat (ep), 2008
Skivbolag: Devotchka
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-11-22
Hemsida: myspace.com/lipservicetheband

Det handlar mycket om covers när elektro/synthduon Lip Service släpper loss ”Black Cat”. Inledningsspåret Model actress whatever är en nyinspelning av biten som Andreas Jismark ursprungligen släppte med sitt förra band The April Tears och som avslutning bjuds en cover av en remix på Depeche ModeNever let me down again. Den förstnämnda kategoriseras enklast som trist, den andra är lysande.

Med däremellan hinner duon bränna av tre melodier egen galenskap. I en ganska tung och synthig kostym tar sig de älskande rollen som agitatorer och gapar om religion och världsordningen. Budskapet finns där för dem som är intresserade av att lyssna, men i centrum står ändå den ganska tuffa musiken.

En uppkäftig mix av Client och Alice in Videoland ställer ni upp på den beskrivningen? In black är en låt som Toril Lindqvist med manligt anhang skulle vara stolta över och som de faktiskt också skulle ha kunnat svara för om de bara vågat släppa den kommersiella sargen. På samma sätt skulle Gato Blanco kunna vara resultatet om Client fått i uppdrag att skriva musiken till ett nytt Hitman-spel.

Lip Service vill utmana med sin musik, det råder det inga tvivel om och i Monkey See Monkey Do har de rent av fått till en dansgolvsvältare med sönderdistad sång. För att vara från en orkester som håller fast en liten aning för hårt i gamla fastväxta synthideal låter ”Black Cat” riktigt bra.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Freddan, 2008-11-23 21:29:55 (83.233.135.48)

Jag tycker detta är riktigt bra och väldigt eget! Älskar Louise röst och det relativt hårda ljuden. Bra låtar också, funkar på vilken volym som helst och i de flesta partysammanhang. Go Lip Service, go!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner