Joyzine.se


Recension - Skiva

dEUS
Vantage Point, 2008
Skivbolag: V2
Av: Carl Potvin Johansson
Publicerad: 2008-10-28
Hemsida: www.deus.be

Belgarna i dEUS har gjort en handfull skivor innan ”Vantage Point”, men det här är den andra plattan med nuvarande lineup. Det är svårt att sätta etikett på musiken eftersom det spretar en hel del, vilket inte är fel. Jag kallar det för någon sorts avant-garde alternativpop. Första låten, When She Comes Down, bär till exempel på en del inslag av rap. Nästa låt är hårdare, men gemensamt för dem är att de båda mynnar ut i en popmelodisk refräng som är lätt att ta till sig.

Sedan blir det några låtar som är alldeles för mycket 80-tal för mig. Det mekaniska trumsoundet som åttiotalet har patent på finns här och får mig att rysa av ogillande. Det tillsammans med synthiga, mörka och stela ljudbilder, drar mitt skip-tryckar-finger mot stereon med magnetisk dragningskraft.

När dEUS är som bäst, vilket faktiskt är riktigt bra, är i sina renodlade poplåtar, som ungefär halva plattan består av. Jag tänker på Smokers Reflect, Popular Culture, Eternal Woman och den riktigt mysiga och fina The Vanishing of Maria Schneider, som till och med har lite la-la, lallande i sig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2013 enligt Jesper Robild
NonExist (2002-01-01)
Nattas (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner