Joyzine.se


Recension - Skiva

NonExist
Deus Deceptor, 2002
Skivbolag: New Hawen Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-08-26
Hemsida: www.nonexist.tk

Det var inte för inte som Johan Liiva fick foten från Arch Enemy, det bevisar han med sin tragiska insats i nya bandet NonExist. Inledande instrumentallåten Entrance lovar gott, men när sedan Liiva går loss med sitt black metalinspirerade thrashväsande i The devil incarnate fallerar allting. Karlns pinsamma sopsång stjälper en kiva som skulle ha kunnat bli väldigt bra. Johan Reinholdz hanterar strängarna på ett alldeles utmärkt sätt och skapar fantastiska stämningar i vissa låtar, samtidigt som Matte Modin visar att han är kapabel till mer än det räserpisk han visar upp i Dark Funeral.

NonExist rör sig i ett musikaliskt landskap någonstans mitt emellan thrash och dödsmetall. Blandningen blir rent musikaliskt riktigt smakfull och kontrasten mellan tokmangel och melodiska harmonier imponerar på mig. Klarast lysande kompositionen på alstret är A halo askew som bjuder på en medryckande melodislinga – samma som i inledningsspåret Entrance (!) – och en härlig energi. Bandet har dock en förmåga att vilja fläska på lite väl mycket och tappar då dynamiken som gör deras bästa låtar så vassa.

Tillbaka till sånginsatsen. Man kommer inte ifrån att just Liivas kväkanden fäller den här utgåvan. Det kvittar hur elegant Reinholdz smeker sin gura eller hur precist och taktfast Matte Modin misshandlar sitt batteri när sången är så här usel. Ta sånglektioner eller satsa på en annan karriär. Med någon annan bakom mikrofonen skulle NonExist kunna te sig riktigt intressant. Angela Gossow kanske är intresserad?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner