Joyzine.se


Recension - Skiva

The Change
The Deer Moss Murders, 2008
Skivbolag: I Scream Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-10-22
Hemsida: www.thedeermossmurders.com

Det kan tyckas fånigt, nästan löjeväckande, att betitla en skiva med en svengelsk omskrivning för området där bandet bildades (Hjortmossen i Trollhättan = Deer Moss). Men i fallet The Change känns det bara helt rätt. De är nämligen fortfarande en ganska ung akt med den vackert romantiserande och naiva inställningen att man kan förändra världen med hardcoremusik. Att man samtidigt som man säger något om samhället också kan förändra det med sina låtar. Bygger man upp en så vacker illusion passar det utmärkt med en så stapplande albumtitel.

Ungdomlig entusiasm är något som genomsyrar hela ”The Deer Moss Murders”. Nu är The Change så klart inte några barnrumpor (de släppte trots allt debuten 2004 ett år efter sitt bildande), men de är knappast lastgamla heller. Och energin och envetenheten som finns i materialet skvallrar om en grupp som brinner. I de mest eldiga partierna låter det nästan som om det fortfarande var 90-tal och alla idealister inte tappat sugen i Umeå.

Hardcore heter det visst, men The Change lär nå ut till en betydligt bredare publik än så. Precis som hyllade föregångare (Refused och Breach någon?) har The Change en rock ’n’ roll-nerv som är guld värd. ”The Deer Moss Murders” är avig och hård men samtidigt väldigt svängig och överraskande melodisk.

Det enda problemet gruppen brottas med är att materialet är för likriktat. Trots en kort speltid hinner jag slå på autopilotslyssningen innan skivan är slut. Ungdomlig entusiasm och upprätthållande av svunna ideal i all ära, men till nästa platta önskar jag att The Change jobbar lite hårdare med låtmaterialet också.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Marie Fredriksson (2004-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner