Joyzine.se


Recension - Skiva

Revolting Cocks
Sex-O Olympic-O, 2008
Skivbolag: 13th Planet
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-09-20
Hemsida: www.revoltingcox.com

Antingen har jag öronen stoppade med bomull eller så är Al Jourgensen full av skit. Efter att (slutligen) ha lagt ner skötebarnet Ministry hintar han om att det här kan vara det sista Revolting Cocks-albumet han deltar på och skrytet är därefter. Enligt mr Jourgensen är ”Sex-O Olympic-O” den bästa platta han medverkat på, produktionen är fantastisk. Märkligt, jag hör bara det överdistade kaosslammer som alltid varit hans signum.

Revolting Cocks har alltid framstått som en lite galnare avknoppning av Ministry. Grunden och strukturen har varit densamma, men med kukarna har Jourgensen kunnat ta ut svängarna en aning mer, ofta till det bättre. ”Sex-O Olympic-O” är inget undantag, plattan är precis så skruvad som man förväntar sig att ett Revolting Cocks-alster ska vara.

Däremot tycker jag att den är betydligt svagare än ”Cocked & Loaded” som dök upp för några år sedan. Då hade Jourgensen med anhang starka låtar att ståta med under kaosproduktionen. Den här gången handlar det snarare om en samling tokiga ljudkollage. Långt ifrån så fokuserat som Ministry och långt ifrån så bländande som gruppen en gång var.

Därmed inte sagt att ”Sex-O Olympic-O” är ointressant. Det är fortfarande tillräckligt mycket krut i Jourgensen för att hans bångstyriga industrimetal ska vara relevant och det saknas inte spår att pumpa med näven till. Men att börja snacka om starkaste plattan någonsin känns mest bara löjligt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner