Joyzine.se


Recension - Skiva

Jam Pain Society
Black Light Messiah, 2008
Skivbolag: Locomotive Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-09-09
Hemsida: www.jampainsociety.com

Jämförelsen står klar redan första varvet ”Black Light Messiah” snurrar. North Carolinas Jam Pain Society är en amerikansk motsvarighet till Alice in Videoland. Måhända en variant baserad mer på metal än på synth, men likheterna är ofrånkomliga.

Grundbultarna är desamma. Monotont, ganska tungt, pumpande musik får liv av en karismatisk och inte så lite kaxig sångerska. I Alice in Videoland är det Toril Lindquist, hos Jam Pain Society heter besten Leah Kirby och gör ett riktigt gott intryck. Här snackar vi aggression och förförelse i samma andetag, en söt docka som inte skulle tveka en sekund att slita ögonen ur dig.

Det verkar som om orkestern suttit och putsat på det här albumet under lång tid och visst är låtmaterialet genomarbetat och tilltalande. Men jag förstår inte varför herrarna i gruppen envisas med att sjunga. De låter mest som borttappade bönder vid sidan av sin klösiga frontkvinna och deras insatser för Jam Pain Society närmare så många andra grupper. Växelsång tjej/kille har vi hört så många gånger förr, gruppen borde hålla sig till sin egen stig och låta medelmåttorna hålla käft.

För att ta jämförelsen med Alice in Videoland i hamn skulle jag avslutningsvis vilja framhålla att Jam Pain Society är det något starkare bandet av de två. Må hända beror det på att jag är mer av en metal- än synthkille, men jag skulle snarare härleda det till att de har ett mer gnistrande låtmaterial.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner