Joyzine.se


Recension - Skiva

Demia
Insidious, 2007
Skivbolag: Scarlet Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-09-18
Hemsida: www.demiamusic.com

Amsterdams Demia verkar vara ett band helt utan egen vilja. Någon sådan kan i alla fall inte höras på debutalbumet ”Insidious”. Holländarna tycks ha lyssnat på alla och tagit intryck av varenda trendvind som blåst där ute det senaste året. För att inte tala om hur de satt sig i knäet på sin producent.

Resultatet blir ett stycke kvasimodern metal som i ärlighetens namn är ganska tilltalande, men som egentligen bara är en spegel av vilka holländarna ser upp till. De är en europeisk variant av Lamb Of God, med feta riff och halvdan rensång i refrängerna. För det mesta ganska medryckande, men utan något som helst djup.

Men det stannar naturligtvis inte där. I sin storögda beundran av den amerikanska metalscenen har Demia även petat in mer skruvade prylar som förmodligen influerats av tidiga Korn, men mer påminner om Coal Chamber. Det dyker upp ett malplacerat och misslyckat försök att imitera Tool och inte minst finns här otroligt starka Machine Head-vibbar. Den skulden lägger jag dock på producenten.

I förarsätet har nämligen en viss Logan Mader (med ett förflutet i…just det, Machine Head!) suttit. Låt gå för att flera riff och sångslingor bär spår av arvet efter Rob Flynn, men Mader tycks ha gett sig den på att verkligen producera fram det. Lyssna på exempelvis Flew the immaculate och kom sedan inte och säg att det inte påminner skarpt om en Machine Head-produktion.

Demia har ingen egen vilja, så mycket står klart och något viktigare band kommer de aldrig att bli. Men det hindrar inte ”Insidious” från att vara helt okej metalunderhållning för stunden. Man kan ju så att säga låta sig påverkas av mindre prominenta grupper.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner