Joyzine.se


Recension - Skiva

V/A
Definitivt 50 spänn 8, 0000
Skivbolag: Rabb Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2000-01-01
Hemsida: -

Skivbolagen Ampersand, Birdnest, Beat Butchers och Ägg Tapes samarbetar då och då och ger ut sina konkurrenter till Absolut Music-skivorna. Här är det olika punk och hardcoreband som får visa upp sig med varsin låt.

Den åttonde upplagan saknar storheter som De Lyckliga Kompisarna och Dia Psalma som lagt ned, Radioaktiva Räkor som inte hade någon färsk låt och Hans&Greta som heller inte hade något nytt att komma med. Annars är de flesta storheterna inom den svenska punken representerade. Charta 77 har med en låt från sitt nya album, Cosa Nostra likaså och Mart ligger med med en nyproducerad utgåva. Coca Carola bjuder på ännu ett välkomponerat popörhänge och Sten och Stalin står för den största kommunismen (som uppenbarligen genomsyrar nästan all punk). Hardcorebiten tar sig Abhinanda an på ett bra sätt med sitt titelspår från plattan "The Rumble".

Det är en mjukhård platta där tongångarna växlar, men det blir aldrig överdrivet hårt, punken brukar ju hålla sig på en ganska låg nivå där den balanserar mellan hårdare rock och pop på ett förtjusande sätt. Köttgrottornas bidrag, Sista festen är så mycket antipunk att man nästan skrattar men det är ändå en riktigt trevlig melodi med en humoristisk text.

Det här är en platta med 17 pulserande spår som säkerligen kan få dig att vakna till när du känner dig dåsigt. Allt håller inte bra kvalitet, men det är trots allt en skön samling.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Julspecial 2009
V/A (2004-01-01)
V/A (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner