Joyzine.se


Recension - Skiva

Bleed the sky
Murder the Dance, 2008
Skivbolag: Massacre Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-06-29
Hemsida: myspace.com/bleedthesky

Bleed the sky är mycket mer än bara ett metalcoregäng i mängden. De vågar ta ut svängarna på precis det sätt som många andra säger att de gör, men aldrig vågar. Utifrån grunden i testosteronstinn hardcore och lättrallade skönsångsrefränger svävar de iväg i häftiga rytmexperiment, atmosfäriska krumbukter och ren, potent metal. Precis så som jag önskar att fler vågade göra inom den här regeltyngda genren.

Att jänkarna sedan inte lyckas med allt de företar sig är en annan sak, men modet att våga prova och viljan att söka är positiv. Och här finns flera riktigt goda exempel på experiment utanför ramarna som förtjänar guldstjärna. I Morose nyttjar Bleed the sky en rytmik som har både ett och annat gemensamt med Slipknot och dess tidiga dagar. Därpå följande Occam’s Razor bryter alla bandets gränser och är snudd på proggig. Riktigt fränt.

Ser man till orkesterns rena metalcoresidor, som trots allt är de som visas upp mest frekvent, är ”Murder the Dance” påfallande hård. Amerikanerna kan sin metal och inte minst Austin D’Amont bakom batteriet går loss hej vilt. Stereotypt kan tyckas, men ändå tillräckligt kul för att det ska locka till mer än ytlig lyssning.

Gruppens sökande efter annat än det förväntade är det jag tar med mig. Även om just detta i slutändan kommer i skymundan bakom…tada, det förväntade. Några flörtar med en flyende skräckmetalscen kan inte överskugga att metalcore trots allt börjar bli en aning passé. Men ”Murder the Dance” är en mycket god ansträngning.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner