Joyzine.se


Recension - Skiva

Semifinalists
2, 2008
Skivbolag: V2/Cooperative Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-06-21
Hemsida: myspace.com/semifinalists

Hultsfredsfestivalen ifjol avslutades i samma misär som sedan skulle komma att målas upp i landets ledande tidningar. Regnet sköljde ner och på stora scenen, Hawaii, gjorde ett gubbigt Pet Shop Boys sitt bästa för att lysa upp det kompakta mörkret. En stund tidigare hade Client gjort sitt bästa för att lysa upp tillvaron inför en glest befolkad Teaterlada och besökarna tycktes hellre bekämpa kylan och regnet med fulvin i tälten än framför scenerna på området. Stämningen var tam, arrangörerna gjorde en brakförlust.

Den amerikanska trion Semifinalists stod förstås inte mitt i allt det där, men på det fantasifullt döpta andra albumet ”2” låter det som om Hultsfredsfestivalen 2007 tjänat som utmärkt inspiration. Som om musikanterna stod där dåligt klädda mitt i regnet och sa till sig själva ”fan det här måste man ju kunna göra bättre”.

”2” är den där miserabla kvällen i positiv tappning. Semifinalists har tagit Pet Shop Boys synthdisco, Clients svala elektronik och en allmänt ambivalent stämning och stoppat in den i en söt popomgivning. Här gungas det lika mycket som det sträcks på ryggen och melodierna är ofta lika lättnynnade som de är avståndstagande. Trion vägrar låta sig karakteriseras, utan svänger finurligt flinande fram och tillbaka från spår till spår.

Loud Hearts är den givna hiten, men Last Pretending drar till sig uppmärksamhet med sitt arrangemang som påminner om 90-talets tecknade agentserier på dumburken. Mot slutet ramlar det dessutom in ett gäng spår som inte alls skulle göra Pet Shop Boys besvikna. ”2” är således en avig popplatta som inte alls smakar dumt nu när sommaren kommer.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner