Joyzine.se


Recension - Skiva

Re Dinamite
S/t, 2008
Skivbolag: Go Down Records
Av: Carl Potvin Johansson
Publicerad: 2008-06-20
Hemsida: myspace.com/redinamite

I september 2005 bildades denna italienska rocktrio. Mindre än ett år senare spelade de in, mixade och mastrade, detta självbetitlade debutalbum, ”in 3 fucking days”. Rock ’n’ roll! Och det är precis vad det är. Jeansklädd och långhårig rock, rakt på och utan konstigheter. Det är ganska hårt, men fortfarande melodiskt och lättillgängligt. Dock utan att bli alltför trallvänligt. Det som står ut är till en början de härligt tjocka och fuzziga stoner-gitarrslingorna, som påminner en hel del om Tony Iommi och hans SG. Kopplingarna till 70-talets rock är hela tiden närvarande.

Ett oväntat, men välkommet och lyckat inslag är det munspel som dyker upp i andra låten, Sick Girls. Det återkommer även lite senare i den riktigt stoner-bluesiga Loves of Bacco.

Skivans kraftlöshet är dock att det på skivans 29 minuter ryms några svaga nummer. Festlåten Party Deluxe är seg och tänder aldrig till. Likaså You race och It’s Not a Motorcycle är tama och rätt trista låtar.

Som avslutning på skivan bjuds det på lite rockjam, som är riktigt bra, men alldeles för kort. Sextyfour är dock den enda låten över tre och en halv minut, men den når ändå inte över fem minuter, och det känns lite kortfattat.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner