Joyzine.se


Recension - Skiva

Textures
Silhouettes, 2008
Skivbolag: Listenable Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-05-21
Hemsida: www.texturesband.com

Textures försöker sig på ungefär samma grej som Mnemic misslyckades kapitalt med på senaste ansträngningen ”Passenger”. ”Silhouettes” är med andra ord en platta där lyssnaren kastas från invecklat Meshuggah-meck till väna poprefränger utan att hinna uppfatta vad som händer.

Men där Mnemic fullständigt dribblade bort sig själva och tappade allt vad tilltalande dynamik heter har de här holländarna en hel del poänger. Textures försöker inte vara überhårda bara för sakens skull, utan gör fina avvägningar när det ska manglas och meckas eller inte. Det leder till att de stillsamma, oftast ganska symfoniska, partierna smälter in på ett bättre sätt. Alltså inte som i ”Passanger”-fallet, framkallar känslan av att vara instoppade bara för att eventuellt kunna attrahera ännu en lyssnargrupp.

Sen kan man alltid diskutera hur bra Textures symfoniska delar egentligen är. De är mitt i allt råmeck ganska behagliga att vila öronen på, men i ärlighetens namn har holländarna svårt att hitta fram till riktigt minnesvärda melodier. ”Silhouettes” är ett evigt sökande efter att hamna rätt och Textures gör det oftare i hårdare meck än i symfoniskt mys.

Med andra ord har plattan mycket gemensamt med sin föregångare ”Drawing circles”. Textures söker och experimenterar, men i långa loppet är de en aning anonyma. Det är ju som bekant bara dem som verkligen lyckas och misslyckas man kommer ihåg.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner