Joyzine.se


Recension - Skiva

Anders Elowsson
It Used To Feel So Good, 2008
Skivbolag: Marilyn Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-04-03
Hemsida: myspace.com/anderselowsson

Det finns låtar på ”It Used To Feel So Good” som ofrånkomligt låter som Mando Diao-plagiat. Gitarr och bas jobbar ihop på exakt samma sätt som hos Borlänges finest och Elowssons heliumsång tangerar hur det har låtit från Dalarna i många år nu. När snubben vill vara lite rockig blir det inget vidare.

Tur då att han under majoriteten av den här skivan ägnar sig åt pop som hämtat en hel del inspiration från 60-talet. Ibland tangerar han singer/songwriter-genren ibland lutar han mer åt storslagen pop där en subtil orgel får fritt spelrum. Att han ogärna döljer sina influenser är både tydligt och ärligt. ”It Used To Feel So Good” bjuder på flertalet lån från historien.

Stötestenen här kommer för många vara sången. Anders Elowsson sjunger inte nådigt nasalt, vilket förmodligen kan vara svårt att smälta för många. Det är lite av en älska eller hata situation och även om jag och musikant Elowsson fick en lite skakig start lutar jag åt det förstnämnda. Den egensinniga sången skänker känsla och glöd till flera av låtarna här. Att det är snubben själv som står för produktionen imponerar också.

Den ojämna nivån gör dock att jag inte helt och hållet kan förälska mig i plattan. Spännvidden mellan oklädsam Borlänge-rock och finstämd americana är i långa loppet lite väl stor. En komisk detalj är i sammanhanget att öppnaren Main Street har både ett och annat gemensamt med Monty Python-klassikern Always look on the bright side of life. Om det är bra eller dåligt vet jag faktiskt inte.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner