Joyzine.se


Recension - Demo

This Vision
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-03-13
Hemsida: myspace.com/thisvision

Det brukar sällan bli särskilt bra när svenskar försöker göra bomullsmjuk synthpop. Vi har lite för lite av svårmodet och lite för mycket av det hittänk som är resultatet av vår framgångsrika pop- och rockindustri. Vi har svårt att bara låta fadda lager ligga på varandra, utan vill gärna peta in en färgglad melodislinga eller trallvänlig radiorefräng. This Vision kan vara undantaget.

Det låter mycket Pet Shop Boys om bandet på den här inspelningen. Det menar jag på ett positivt sätt. Det här handlar om regniga brittiska bakgator och tristess snarare än något kommersiellt bolagsjippo i stil med West End Girls (som för dem som inte vet försökte skapa sig en karriär enbart på att göra Pet Shop Boys-covers). This Vision spelar släpigt, eftertänksamt och låter inte alls särskilt svenskt.

Följaktligen är det här stel, men tämligen subtil, synthpop som inte alls skulle skrämma en radiolyssnare, men som förmodligen inte är tillräckligt direkt för att tilltala en producent. This Vision tar de reflekterande bitarna från Pet Shop Boys (som ju faktiskt också har några rejäla hitar på sitt samvete) och förvaltar dem riktigt väl genom fyra spår. Inget står ut, men det är en behagligt skvalande matta som gärna stannar kvar i huvudet.

Men som den svensk jag är tycker jag motsägelsefullt nog att det händer lite för lite i längden. Att börja sikta mot killermelodier hade varit helt fel, men This Vision blir aldrig mer än en puttrande halvangelägenhet. Som mest tilltalande, och också mest besläktade med andra av dagens svenska gäng, är gruppen tillslut ändå i Young Hearts.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner