Joyzine.se


Recension - Skiva

Asesino
Cristo Satanico, 2008
Skivbolag: Listenable Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-03-08
Hemsida: myspace.com/asesino

Asesino är en lönnmördare som i maffians tjänst utför den ena brutala avrättningen efter den andra. Dino Cazeres (ex-Fear Factory) tar vid där hans gamla band Brujeria en gång slutade. ”Cristo Satanico” gräver djupare i den maffiahistoria som en gång i tiden berättades på spanska.

För att göra sammanhanget tydligare bör tilläggas att Asesino var Cazeres karaktär i maffiakollektivet Brujeria och här väljer han, tillsammans med nya vapendragare, att fokusera speciellt på den avtrubbade mördaren. Texterna ska visst vara allt annat än barnvänliga, men mina spanskakunskaper tillåter mig inte att fördjupa mig ytterligare i ämnet.

Musikaliskt rör sig Asesino på denna konceptplatta i ett slafsigt gränsland mellan döds och grind. Efter allt strul med industriella Fear Factory har den omfångsrike mexikanen återvänt till betydligt skoningslösa tongångar. Inte enbart med Asesino, utan förstås också i dödsakten Divine Heresy.

Det är dock i Asesino han gör sig som bäst. ”Cristo Satanico” är långa stunder överkörande hård och meckig. Men här saknas inte detaljer. Mördarmanglet är tillräckligt nyanserat för att vara intressant genom flertalet lyssningar och trion visar prov på stor dynamik när de knyter ihop konceptet. För att vara ett band med rötterna i döds och grind överraskar Asesino rent av genom att avsluta med tämligen melodiösa Y tu mama tambien.

Som den celebre metalaktör han är har Cazeres dessutom fått med sig en del stora namn på plattan. Stone Sours Roy Mayorga smeker pianotangenter och Andreas Kisser (Sepultura) lirar solon, för att nämna några. Vem har sagt att det behöver vara lökigt med konceptalbum?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner