Joyzine.se


Recension - Skiva

Remasculate
Perversemonger, 2008
Skivbolag: Unexploded Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-02-28
Hemsida: www.remasculate.net

Om Leaves eyes cream är en attack på en viss norsk vokalissa är det årets grindcoreskämt. Det verkar som om grindgäng för det mesta har svårt att hålla sig borta från putslustigheter och huvudstadens Remasculate är inget undantag. Förutom nämnda gothdonneattack kan Toilet paper cut och Well hung over skrivas upp på listan över mindre seriösa låttitlar.

Musikaliskt finns dock ingen humor att finna. Remasculate manglar tämligen svängig dödsgrind och jag diggar. Gitarrljudet är Dismember-elakt och de avgrundsdjupa läten Ludvig Engellau ger upp en fröjd för örat. Den gnutta rock n’roll gruppen har kurage nog att inkludera lyfter dessutom skivan från att bara bli uttröttande mangel.

Men som vanligt med just grindcore blir jag mätt relativt fort. Även om jag gillar vad huvudstadsgänget tar sig för är jag inte särskilt intresserad av att höra det genom sexton spår. Inte ens när de låter några mellantempopartier fungera som andningshål mitt i tokrenset. Det blir helt enkelt för mycket av det goda, för lite melodi och för mycket slakt. Precis som ni var på väg att konstatera: vi har hört det förut.

Men för att sätta det hela i perspektiv. ”För mycket av det goda” är ett omdöme som gäller nästan all grindcore och vid en genrejämförelse så här i början av 2008 står sig Remasculate riktigt starkt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner