Joyzine.se


Recension - Skiva

Peter Pan Speedrock
Pursuit until capture, 2007
Skivbolag: I Used To Fuck People Like You In Prison Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-01-25
Hemsida: www.peterpanspeedrock.nl

Så bra, men samtidigt så ointressant. Så drivigt, men samtidigt så förutsägbart. Så adrenalinstint, men samtidigt så oengagerande.

Att uppfinna nytt är knappast vad holländska Peter Pan Speedrock är intresserade av. De har varit på besök hos 90-talsgiganten Tomas Skogsberg för att spela in ”Pursuit until capture”, det säger väl det mesta om soundet på detta gruppens sjunde album sedan 1997. Men låt oss ta den positiva versionen.

”Pursuit until capture” är en smällfet partyrökare som sitter mitt i plytet och rent av får Motörheads Lemmy Kilmister att lyfta på ögonbrynen. Ölstinn rock n’roll med tillräckligt med muskler för att skrämma syntharna på flykten. Med andra ord snackar vi högintensiv rock som är både snabb och hård utan att tappa känslan. Grabba bongen och häng på!

Och den negativa: rock n’roll-ensemblen Peter Pan Speedrock kan varenda sida i instruktionsboken utantill. De lirar svettig speedrock som den alltid spelats och alltid kommer att spelas. Du har hört alla låtar redan innan fingret hunnit vidröra playknappen. Utan att så mycket som tänka tanken variation spyr gruppen ur sig tretton liknande spår där sången är ungefär lika dålig som den är cool.

Så där, välj själva vilken sida ni vill stå på eller vilket sinne ni vill använda, det rationella tänkandet eller ölnerven. Den roligaste iakttagelsen är ändå att bolaget kallar ”Pursuit until capture” för ”without doubt the most varied album till date”. Jag är inte bekant med trions övriga skivor, men ni inser själva vad detta måste betyda för resten av diskografin.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner