Joyzine.se


Recension - Skiva

S.K.U.R.K
666 personligheter, 2006
Skivbolag: Record Heaven
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-06-06
Hemsida: www.skurk666.com

- Hat, hat, känn mitt hat, hat.

När Peter Dolving ursinnigt vrålar ”hate, hate, hate” i slutet av Haunteds debutplattas honörsspår Hate song kan man känna pondusen. När Tom Araya predikar att ”God hates us all” i Disciple från Slayers ”God hates us all”-platta tror man på honom. Ja, man rent av tilltalas av sångaren i Puddle Of Mudd när han deklarerar att ”she fucking hates me” i She hates me. Men när S.K.U.R.K i spåret Baneman hojtar ”hat, har, känn mitt hat, hat” känns det bara oerhört fånigt. Och det är där någonstans vi finner problemet med hela ”666 personligheter”.

Rent musikaliskt bjuder skivan på så väl habil heavy metal som några potenta thrashflörtar. Men sången på grovt artikulerad skånska blir bara för mycket. Jag kan förstå tanken med att köra med skånsk sång, det sticker onekligen ut och genererar säkerligen lite extra uppmärksamhet. Men det låter betydligt mer buskis än respektingivande.

Jörgen Lindhe är dessutom ingen större sångare, vilket gör dialekten extra jobbig. Det låter som om en betydligt mer burdus Thomas Öberg (bob hund) skulle ha klivit in och försökt förvandla det seriösa metalbandet till ett lika skojfriskt hurtgäng som hans tidigare huvudprojekt. Jag får inte ihop det. Min hjärna förmår inte uppskatta den märkliga legeringen. Nog går det att hata på skånska, men inte i form av seriös musik där dialekten tillåts ta överhanden.

Då fungerar det betydligt bättre i de två lugna spåren Blodsband och Den trettonde nyckeln. Där tillåts inte dialekten ta över på samma vis och känns inte alls lika malplacerad. Jag antar att stoltheten är stor hos S.K.U.R.K, men jag skulle allt föredra att de antingen bytte språk eller musikstil.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Mist, 2009-01-03 03:14:13 (81.226.189.89)

Jävla idiotsthlmare/norrlänning.. är ni så jävla pantade däruppe att ni inte förstår skånska? Du är den mest värdelösa recensent jag någonsin varit med om. Pinsamt. Till Mental, lyssna du vidare på britney och gå och lägg dig.

Mental, 2008-02-13 13:48:27 (212.209.37.193)

Eller bara lägger ner.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner