Joyzine.se


Recension - Demo

MCD
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-12-04
Hemsida: myspace.com/mexicancatdance

Media är ett samhällsproblem säger MCD och skickar sedan omedelbart sin nyinspelade skiva till en musikpublikation. Det är ironiskt värre. Nu förstår givetvis jag också att de unga Närkingarna syftar på illvilliga kvällstidningsjournalister och dyngljugande skvallerblaskor. Men det ligger ett visst mått av naivitet i att peka ut media (här skulle vi kunna ta en diskussion om att det över huvud taget är lika fel att använda ordet media i generella ordalag som att påstå att alla svenskfödda medborgare är kristna) som ett samhällsproblem.

Samma naivitet finns i att spela in ett album och sen hoppas att något bolag vill ha det. I alla fall med tanke på vart branschen står idag och det handlar om ett gäng 18-åringar som inte torkat bakom öronen och verkligen inte hittat fram till ett bekvämt uttryck. MCD tror nog tyvärr lite mer om sig själva än vad de sedan klarar att leva upp till.

Men, de är inte helt tappade bakom en vagn. Inspirationen kommer från psykedelian som uppkom någonstans där 60-tal blev 70-tal, men när MCD tolkar den hittar jag referenser till både White Stripes och Mars Volta. Det är progressivt så det förslår, långa stunder utan någon egentlig bärande idé, men Örebro-gänget lyckas bygga upp en intressant stämning.

Att ta gammalt och få det att låta som nytt är svårt. Och även om jag är övertygad om att MCD gör det helt utan avsikt är slutresultatet inbjudande. Att något bolag skulle nappa på det här är dock bara en övertro på det egna materialet. Jag har skrivit det förr och gör det igen: MCD måste hitta mer av en egen identitet…och kanske bli en aning mindre naiva.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Torpedo
The High Fives
Snorting Maradonas (2006-01-01)
MCD ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Erik, 2008-01-02 18:52:52 (194.218.64.185)

Vad jag vet så lyssnar han inte på bajs musik, möjligtvis bajsmusik...

Marcus, 2008-01-01 19:06:53 (84.217.170.210)

Mikael Mjörnberg lyssnar på bajs musik

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner