Joyzine.se


Recension - Skiva

Rivers Cuomo
Alone: The Home Recordings of Rivers Cuomo, 2008
Skivbolag: Universal
Av: Johannes Ådén
Publicerad: 2008-04-17
Hemsida: www.riverscuomo.com

Jag hatade Weezer som liten. På mellanstadiet sjöng de tuffa grabbarna på Hash Pipe, på högstadiet var sången istället Beverly Hills. Jag kände mig alltid exkluderad då jag verkligen inte förstod vad som attraherade med Weezer. De var ju skittöntiga bakom machofasaden, men det var tydligen bara jag som förstod det. Jag gick hem och lyssnade på Beatles istället.

När nu sångaren Rivers Cuomo släpper soloalbum är det ett smörgåsbord av låtar vi bjuds på. 18 låtar, vilket indikerar att det här bara är till för hardcorefansen. Mycket tidiga Weezerinspelningar varvas med senare demos och spår där Rivers och hans vänner pratar om Rivers favoriter Kiss. Ni ser ju själva vartåt det pekar: åt det alltför spretiga hållet. Det är för långt för ett sammanhang, för ointressant för att väcka något intresse. Skivan kan finnas på i bakgrunden utan några större problem; det är inget som stör eller sticker ut direkt, mer än lo-fi-kvaliteten på de flesta av inspelningarna.

Precis som med fallet Weezer verkar machoattityden vara en pacemaker för Rivers hjärta. Han bär med sig den var han än går och om den vidriga attityden skulle försvinna skulle nog även han långsamt tyna bort. Lover in the Snow och Who You Callin' Bitch är titlar som pratar för sig själva.

Förresten fick jag för ett tag sedan ett sms av min kusin: ”jag hoppas att du har hört Rivers Cuomos skiva, så jävla fräck”. Vad jag svarade? ”Nej tack, jag lyssnar bara på Beatles”.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner