Joyzine.se


Recension - Demo

MCD
Rebellion ep
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-07-11
Hemsida: www.mcdband.tk

Det sprudlar av entusiasm kring ”Rebellion ep”. Tempo växlas, det experimenteras med olika musikstilar och oemotståndlig spelglädje backas upp av ett fanatiskt sväng. Det är den positiva versionen.

Å andra sidan avslöjar den negativa versionen att MCD är ett band vars medlemmar stundtals spelar varsin låt. Att de är ett band som i mångt och mycket saknar en idé om vad de egentligen vill göra och som skulle må gott av att öva med en metronom.

Det finns verkligen två sidor av det mynt som utgör Örebroorkestern MCD. Medan funkgitarrer tillåts ta stor plats ger sig övriga instrument ut på märkliga utflykter i experimentlustans land. Och visst svänger det långa stunder och de unga grabbarna besitter en osviklig charm, men det blir för mycket. När infallen blir för många faller det hela platt. Bångstyrigt och invecklat kan vara mycket bra, men då krävs det att musiken från början är genomtänkt.

I ett hopkok där gamla Red Hot Chili Peppers trängs med Jimi Hendrix och Breach (dock utan skrik och skrän, men det invecklade meckandet är detsamma) inleds allt lysande med Intro. Demons enda låt befriad från sång. Något jag tycker MCD bör ta större fasta på. Inte för att sången på ”Rebellion ep” är direkt dålig, utan snarare för att det blir tårta på tårta. I ett musikaliskt kaos som är svårt nog att få grepp om ensamt blir sången bara ett extra distraktionsmoment. Den bara finns där utan att direkt tillföra något.

Något man inte kan ta ifrån gossarna är att de är underbara instrumentalister. Bortsett från att de många tempoökningarna känns smått forcerade och okontrollerade sköter de sig med den äran. Betänk nu att det här rör sig om 16-17-åringar och ni förstår att det är ett band ämnat att bli något stort. Får de bara bättre grepp om sin egen musik kan det hela bli väldigt kul i framtiden.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The High Fives
Torpedo
Snorting Maradonas (2006-01-01)
MCD ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner