Joyzine.se


Recension - Skiva

Snorting Maradonas
Klasskamrater (MCD), 2006
Skivbolag: Sekerhetspersonaal Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-04-18
Hemsida: www.snortingmaradonas.se

Det här gänget lyckades onekligen med låten Kungliga jiggen och sin PR-kupp i vintras. Textrader som ”Madeleines barm den gör mig så het/Den skjuter upp kuken liksom en raket” fick kvällspressen att reagera och med ens var kungahusets presstalesmän involverade och bandet genererade löpsedlar. Onekligen roligt att ett anspråkslöst punkband från Västsverige kan skapa sådan uppmärksamhet. De hade dock aldrig kunnat göra det av egen musikalisk kraft.

Inte för att de är dåliga, utan snarare för att svenska folket inte tycks särskilt intresserat av punk nuförtiden. Speciellt inte om den framförs på svenska. Snorting Maradonas inger dock lite hopp och de gör det genom att låta som en av frontkrigarna i 90-talets punkvåg. ”Klasskamrater” har väldigt många likheter med hur De Lyckliga Kompisarna lät en gång i tiden.

Sångaren Erik Sjöstrand har en sångröst inte alls olik Mart Hällgrens och hela det musikaliska upplägget är lite tokroligt a la DLK. Det vilar en intensiv Rysk bompa-känsla över hela inspelningen. Inte minst för att Snorting Maradonas experimenterar med mandoliner och dragspel. Bryter av sin punk med spexiga break och märkliga utflykter. Förutsägbar är det sista den här minicdn är.

Självfallet är Snorting Maradonas aldrig i närheten av den klass föregångaren höll. Men de är en frisk fläkt och ger en nostalgisk vibb om hur vital den svenska punkscenen en gång var. Bäst är redan nämnda Kungliga jiggen vars text faktiskt är hejdlöst rolig. Mindre kul är då den typiskt punkgnälliga Mitt liv på TV som sparkar på det digra dokusåpautbudet. Om alternativet är att (för att anspela på punkestetiken) dricka mäsk på en parkbänk och lipa över det misslyckade samhället ser jag hellre på Big Brother sju gånger i veckan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner