Joyzine.se


Recension - Demo

Sebad
Love A Lie EP
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-11-27
Hemsida: myspace.com/sebadsebad

De outforskade vägarna må vara väldigt få numera, men nog finns de alla gånger. Jag tänker inte påstå att Växjös Sebad (dåligt bandnamn för övrigt, bara jag som av någon outgrundlig anledning tänker på Disneys Alladin?) är rakt igenom originella, men de försöker i alla fall ta ett annorlunda grepp på både sin rock och sin punk.

”Pop-punk med inslag av britpop” säger de själva. Det är väl kanske inte helt galet, men jag skulle hellre kalla Sebad för ett The Strokes som gått i oipunkarnas skola. Det doftar väldigt mycket New York-svett om smålänningarna i de rockigaste stunderna, lika mycket som de när punken tillåts träda fram hamnar någonstans mellan svensk fritidsgård och källaren på Hellcat-kontoret.

Intrycket av ett The Strokes som möter punken cementeras extra mycket av bandets två sångare Sebastian Eriksson och Per Ingemarsson. Där den ene låter påfallande lik Julian Casablancas är den andre en sluskig punkare med folköl i innerfickan. Samspelet fungerar utomordentligt.

Att ”Love A Lie EP” sen är lite slarvigt spelad ser jag mest som charmigt. Att tempot stundtals sticker iväg oroväckande snabbt är snarare ett tecken på iver än okunskap. Sebad vet ungefär vad de vill göra och söker efter den perfekta formen för det. Tydligt manifesterat av avslutande Prada som är ett villrådigt möte mellan potent rock och sur folkpunk. Och det skriver jag utan att på något sätt nedvärdera punken. Om Sebad bara får till den perfekta fusionen får vi höra mer av dem i framtiden.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner