Joyzine.se


Recension - Skiva

Spice and the RJ Band
The Will, 2007
Skivbolag: Scarlet Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-11-13
Hemsida:

”Jag letade inte efter de rätta riffen utan lät musiken leda mig i vilken riktning den än tog mig”. Bah! Och ändå låter Spice soloprojekt precis likadant som hans gamla band Spiritual Beggars, med några små justeringar. Den gamle rutinerade räven borde veta bättre än att svänga sig med sådana klyschiga uttalanden när han vet hur förutsägbar produkten i själva verket är.

Att man vet vad man får när Spice är i farten (till och med thrashgänget Kayser doftar ju långa stunder groovig ökenrock) är dock inget negativt. Jag tillhör dem som uppskattar både hans musikaliska gärning och mustiga sångröst. Soloprojektet Spice and the RJ Band är inget undantag.

”The Will” handlar till största delen om samma burdusa 70-talsmuller som blivit synonymt med Spiritual Beggars. Med mer gitarrdriv än hammondklinkande och i ett tempo som då och då tillåts vara ganska lågt. Jag ska inte skriva att Spice and the RJ Band är mer nyanserat än Kryddans tidigare gäng, men de lirar samma musik ur en något mer experimentell vinkel.

Spice visar dessutom på ett smakfullt sätt att han har koll på äldre generationers gubbrockare. Utan att det någonsin blir mossigt. Hold On har exempelvis en refräng som i all sin enkelhet ligger farligt nära Creedence Clearwater Revivals Have you ever seen the rain? Så lugn har ni inte hört den här mannen tidigare. Trots att ”The Will” är förutsägbar bjuder den således på glädjande överraskningar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Spice and the RJ Band (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner