Joyzine.se


Recension - Skiva

Caracola
S/t, 2006
Skivbolag: Plugged Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-07-18
Hemsida: www.caracola.se

Så här på sommaren, när det är att dricka blaskig flasköl på uteserveringar och motionera på vardagsöppna dansgolv som gäller, vill man ha riktigt dum musik. Visst är det så! Sommaren är årstiden när allt ska vara lättlyssnat och glatt, precis som den genomsnittliga sinnesstämningen. Hur förklarar man annars alla särdeles korkade sommarplågor som dyker upp varje år?

Med detta i åtanke dyker Caracolas albumdebut upp i väldigt läglig tid. Den självbetitlade skivan bjuder nämligen på allt ovanstående. De tre tjejerna framför trallvänlig eurodisco som är dansvänlig, enkel att ta till sig och inte minst lite dum, på ett bra sätt.

Textmässigt är det här inget annat än banalt. Det är kärlek, det är glatt och inte minst somrigt. Men det smyger sig också in lite snusförnuftighet (vi vill tala om för dig att du duger som du är) och omedveten humor. När Caracola i Paparazzi sjunger ”Kläder och smink är din grej, och på Big Brother ser vi dig, det är den bästa vägen fram, för en som du som inget kan” är det helt fenomenalt roligt. Betänk dubbelmoralen i att dessa dömande ord sjungs av en trio som inte skriver sina låtar själva och dessutom turnerat runt i varuhus och på företagsevent. Jag älskar det!

Skivan rymmer många rent korkade texter. Dock skymtar jag lite skön ironi här och var. Den korkade dumheten hör ju till den här typen av musik. Det är den som gör det hela så somrigt, så njutbart. Rent musikaliskt är det som sagt trallvänlig eurodisco, tänk Trolls Jimmy Dean, och även om det inte håller genom alla fjorton spår är merparten riktigt medryckande.

Sommarnatt och Go-go Caracola är sommarparty så det skriker om det. Glömmer bort mig och Allting stannar till är skivans två starkaste låtar och att döpa en låt till Dum-di-da-dum understryker hela grejen med den här skivan.

Caracolas albumdebut är som gjord för den årstid som i år till och med skänkt värme åt våra svenska breddgrader. Lättsmält eurodisco är precis vad jag vill höra när jag öppnar en öl. Den här samlingen låtar får mig att vilja dyrka solen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Caracola (2007-01-01)
Caracola (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner