Joyzine.se


Recension - Skiva

Caracola
Överallt (CDs), 2006
Skivbolag: Plugged Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-03-07
Hemsida: www.caracola.se

”Överallt” är precis en sådan låt som man som politiskt korrekt musikskribent måste såga. Kasta skit på av ren princip. Annars kan man räkna med att kollegor och andra väldigt nogräknade musiktyckare tittar snett på en för lång tid framöver. Det är en låt som gränsar mellan eurodisco och schlager, som en morfning mellan Carola och Drömhus. Sådant som det är extremt ocoolt att gilla offentligt, men som väldigt många gärna diggar i smyg.

Jag tar risken att bli offentligt kölhalad av bland andra Joyzine-skribenten Christian Stenbacke och menar att ”Överallt” är en partypärla. Klart att det inte är en låt som kommer att bli ihågkommen i framtiden, men det är en upptempobit med trallvänlig refräng och så där härligt naiv tjejsång. Jag kan tänka mig att den här trion gör succé när de turnerar runt genom Sveriges köpcentrum och gästspelar på Melodifestivalefterfester. Den här låten hade stått sig väl i den riktiga tävlingen.

Det är just det banala som gör den här låten hemtrevlig. Det är ett stycke musik som lockar till att skita i omgivningen och bara hänge sig åt att festa. Hur illa man än ska tycka om sådant här kan jag inte stå emot. Jag är tämligen säker på att jag kommer vara en av dem som står framför en skraltig bandare på Hultsfredfestivalen och ylar ”öööveraaallt” i sommar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Caracola (2007-01-01)
Caracola (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner