Joyzine.se


Recension - Skiva

Caesars
Paper Tigers, 2005
Skivbolag: EMI
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-04-19
Hemsida: -

Jag var tveksam till en början, men ”Paper Tigers” är en skiva som växer. Som har flera bottnar än vad som först tycks vara fallet. Bandet har slagit in på en lugnare bana än vad som tidigare varit fallet. Det är inte lika kaotiskt eller synthspeedat längre och ja, vissa skulle nog till och med kalla det mer moget. Eller ”tredje-plattan-fenomenet”.

De låtar som från början (kanske vid en för hastig genomlyssning?) tycktes platta och tråkiga visar ganska snabbt en helt annan sida. Caesars levererar ett popalbum innehållande en rad riktigt vackra kompositioner. Nämnas bör exempelvis Spirits och It’s not the fall that hurts.

Vidare vet jag inte om det har med namnbytet (ordet palace har droppats från bandnamnet) att göra, men bandet visar en ärligare sida på ”Paper Tigers”. Den sång som på tidigare plattor varit så retuscherad att sångare César Vidal fått publiken att kväljas med sin falsksång vid konserter är här inte lika hårt hållen. Klart att det arbetats mycket med den, men på några ställen hörs det att César inte alls kan sjunga. Ärlighet varar längst heter det ju.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Siestafestivalen 2008
Långt ifrån bäst, men ändå fest
Caesars palace (2000-06-17)
Caesars (2008-05-30)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner