Joyzine.se


Recension - Skiva

Paris
The landlord is kind enough to let us have our little sessions, 2007
Skivbolag: Parismusic
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-10-09
Hemsida: www.parismusic.se

Det var några år sedan Paris var popbandet på allas läppar. Ni minns väl alla vackra tidningsstorys om bandet som suttit på sin kammare och snickrat ihop det popalbum som skulle få recensenter och popkids att smälta? Då var då och nu är nu. Det är skönt att kunna ta sig an bandets tredje fullängdsansträngning utan att de betraktas som en dagslända på radio. Paris visar direkt att de klarar sig minst lika bra utan stor medial uppmärksamhet.

Och det är ett mognare Paris som möter sina lyssnare på ”The landlord is kind enough to let us have our little sessions”. Borta är den där typiskt naiva popkänslan (som alla band som tokhypas tycks rida på), in har kommit en självsäkerhet som är ytterst klädsam. Ta Mountains som exempel. Mer hitorienterad kaxighetspop får du inte tag på i dagens musikklimat. Det går att dra paralleller till Sahara Hotnights, delvis musikaliskt men främst inställningsmässigt. Paris har vuxit upp, fyllt sin musik med mer integritet och på vägen blivit ett intressantare band.

When I laid my eyes on you och Undramatic hours är andra spår som förtjänar omnämnanden. När Paris är bra är de riktigt bra. I de partier där Annika Mellin och Emma Nylén effektivt stämsjunger får jag rent av Chumbawamba-vibbar. Vi snackar då givetvis om britternas mest lågmälda och inte baljdunkande sidor. Paris är något på spåren, har nästan kravlat sig upp till ytterligare en nivå.

Men tyvärr för Paris och tyvärr för ”The landlord…” är mellanspåren (som finns här hur mycket gruppen än menar att de arbetar för att undvika dem) sövande. Efter en vitamininjektion som Mountains vill jag knockas av dess efterföljare, inte tråkas ut av en The kind with demons inside eller Impressive talented heartbreaker. Paris faller offer för det där som brukar kallas en för låg lägsta nivå. Vilket är synd, för när nivån är som högst är de en alldeles utomordentlig poporkester.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Det stora bokningskriget – hur kontrar Bråvalla?
Promopop - Johan Berger
United Arts Liberation (2011-01-01)
Hot Club De Paris (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


R, 2010-01-09 12:49:45 (80.217.31.203)

Hej! Länge sen du skrev denna men hur fan tänkte du när du skriver att "Impressive talented heartbreaker" är dålig? Det är lätt ett av det bättre spåren.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner