Joyzine.se


Recension - Demo

Zip It
On the edge
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-08-10
Hemsida: www.zipitonline.com

Att min första reaktion var något i stil med ”blä inte en Hellacopters-klon till” är kanske inte så konstigt. Härmaporna har blivit allt för många de senaste åren och Zip Its inledande ackord doftar Nick Royale lång väg. Nu är det dock inte riktigt så illa. Ynglingarna från Bjärred har ett skitigare ljud än Hellacopters och saknar den kliniska precision föregångarna ståtar med. Det är dock ett ofrånkomligt faktum att inledande Goin’ Down är en fullkomligt hopplös låt.

De övriga två låtarna tilltalar mig mer. De är visserligen lite långsammare, men har ett sorgset och mer känslosamt uttryck som jag gillar. Hookarna fäster bättre i de låtarna och de tycks passa sångare Ekbladhs röst betydligt bättre (inte så konstigt kanske då det är han som har skrivit dem). För att återknyta till Hellacopters måste dock sägas att solot och refrängen i Burning Pain drar lite väl mycket åt deras håll.

Rent spelmannamässigt är den en ganska splittrad demo. Gitarristerna taggar på riktigt bra och ger ett proffsigt intryck. Samtidigt har bandet en trumslagare som hela tiden tycks vara snubblande nära att halka ur tempot och spela fel. Där finns en hel del att jobba på om Zip It vill nå de högre höjderna. Frågan är bara hur många fler sådana här band Sverige klarar av utan att bli mättat?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner