Joyzine.se


Recension - Demo

Trachea
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-04-06
Hemsida: -

Det Trachea har emot sig är att demon framstår som lite onyanserad. Ljudet är lite grötigt och delar av det mångfacetterade soundet drunknar i ljudbilden. Deras musikaliska filosofi och framförandet är det dock inget fel på.

Trachea blandar döds och thrash med ett litet stänk black till en spännande anrättning. Här finns inga ambitioner eller ens minsta lilla tecken på att falla in i melodidödsfacket. Östgötarna bjuder på något betydligt råare. Ren sång förkastas, keyboards existerar inte och de melodislingor som bjuds har ett betydligt ettrigare och mer blackinspirerat anslag än vad mjukisarna brukar sig av. Även om Trachea i grunden inte är särskilt originella, blandar och ger de på ett sätt som får dem att framstå som hyfsat egna.

På den här demon bjuds tre spår och det manglas friskt. Det kan anmärkas på att gossarna inte nått hela vägen i sitt låtskrivande ännu. Det blir bitvis lite väl fragmentariskt och tuffa partier staplade på varandra snarare än låtar. Det behöver dock inte vara enbart negativt, ty i några fall fungerar det alldeles utmärkt. Trachea har onekligen något att bygga på för framtiden. Utan att vara vare sig för extrema eller mesiga undviker de skickligt att bli ett ointressant dussinband.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner