Joyzine.se


Recension - Demo

Squelch
Inferior/superior
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-04-20
Hemsida: www.squelch.nu

Jag citerar asgarvande Squelch följebrev rakt av: ”Squelch har aldrig varit det minsta dieseldoftande och har inte tatuerat in en enda brinnande eightball. De har heller aldrig spelat en cover på MC5 och inte heller har de behövt sno ett av deras riff och kallat det sitt eget”. Detta statement är en hård spark i pungen på den klyschiga och wannabe-doftande svenska rockeliten, men samtidigt en stor sanning om Squelch. De lirar rockmusik utan att på något vis låta för mycket som någon annan. En stor konst!

I den ganska okonstlade rockmusiken blandar grabbarna i Squelch in en rejäl portion svängig stoner och några försiktiga flörtar med grungen. Lite Nirvana-inspiration kan skönjas även om förgrundsfigurernas frenesi inte alls finns hos Squelch. Musikens upplägg är dock vitalt och tanken väldigt god. Det enda som gör att ”Inferior/superior” inte fungerar bättre än den gör är låtarna. De är helt enkelt för försiktiga och platta i sitt framförande.

Av fyra kompositioner är det bara en som har rejäl hitstatus. Inledande Withdrawal är en svängig godbit som med spännande låtstruktur och etsande riff fastnar i mitt huvud. Med flera kompositioner i klass med den hade detta varit fantastiskt. Nu räcker det med att konstatera att Squelch tar sig an musiken på ett spännande sätt, men att de fortfarande har en hel del att jobba på.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner