Joyzine.se


Recension - Demo

The Septic Tanks
Seeds from the sewers
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-03-28
Hemsida: www.theseptictanks.com

Med ett bandnamn som The Septic Tanks och ett skivkonvolut prytt med bilder av stridsvagnar och något som liknar straffarbete, förväntar jag mig att det här gänget ska spela death metal. Eller i alla fall riktigt ondskefull thrash. Så ligger det dock inte alls till. Visst rör vi oss inom hårdrocksgenren, men The Septic Tanks låter snarare som ett heavy metalgäng som överdoserat på punkrock.

Den fyra gossar starka ensemblen tycks ha omåttlig entusiasm inför sitt manglande. De saknar förvisso riktigt minnesvärda låtar och har ännu inte funnit en egen stil. ”Seeds from the sewers” är lite väl kantig och flängig. Men det finns något oerhört positivt kring demon. Bandet försöker vara kreativt och håller spelglädje framför inställsamhet.

Den punkiga heavy metal bandet åstadkommer blandas även ut med öldoftande gammal tysk 80-talsthrash. Inte särskilt infernalisk och arg sådan, men ändå tillräckligt för att höja temperaturen ytterligare. De tre spåren är inte helt övertygande, men lämnar ändå en törst efter mer. Med lite mer skolning och nötande kan The Septic Tanks säkert bli en akt att räkna med. Ett ironiskt inslag på en annars gravallvarlig metalscen.

Svängiga Ancient Lüst är vassast. Med en mindre burkig produktion hade det varit radiovarning på den.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner