Joyzine.se






Recension - Demo

The Pavilion
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-06-29
Hemsida: www.the-pavilion.tk

Jag är skyldig många band en ursäkt för att jag såsat med att recensera deras demos. I stressiga tider är det lätt hänt att demobanden kommer i andra hand. Många ursäkter som sagt, men den kanske största utgår till Lunds The Pavilion som fått vänta oförlåtligt länge. Grabbarna är dock så ihärdiga att de sänt mig ännu ett ex av demon som för at pusha på. Stor bugning, tummen upp och fett med cred. Den mentaliteten beundrar jag!

Hur låter då själva musiken? Jo, det är ganska släpig popmusik. Som ett Depeche Mode utan synthar (jag vet att det är svårt att tänka sig) eller som ett lugnare Niccokick utan falsksång. Sångaren Erik Lövgren har uppenbarligen fått pris som bästa sångare i musiktävlingen Popkorn. Där måste konkurrensen ha varit väldigt svag. Sången är nämligen det som imponerar minst på demon (bortsett från den burkiga produktionen). Eriks småhesa och släpiga stämma låter allt för konstlad för att det ska fungera.

Låtarna däremot är välkomponerade och lättnynnade, som gjorda för att kunna förföra P3-kidsen. Jag kan möjligen tycka att inledande Day by day doftar lite väl gubbigt a la Lonely Boys (projektet från nittiotalet med Per Gessle och Nisse Hellberg ni vet), men i övrigt smäller det på riktigt bra. Juvenile love skulle med en hetare produktion kunna bli en riktig brottarhit.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.se



artiklar / krönikor
recensioner