Joyzine.se


Recension - Demo

The Last Hours
Alone together
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-03-07
Hemsida: www.lucysound.com/thelasthours

Att som första liveframträdande äntra scenen på Rookiefestivalen är inte dumt. Det kan inte vara många band som fått en sådan kickstart i karriären. Men för The Last Hours var det ett faktum. Förmodligen för att debutdemon ”Alone Together” ger ett så proffsigt intryck. Det här är definitivt snubbar som kan sin pop.

”Alone Together” är nedstämd och melankolisk, men samtidigt drivande. Jag får lite Kent-vibbar, även om det här inte är lika tillrättalagt och pretentiöst, framförs på engelska och saknar femtioelva percussionpålägg. Jocke Bergs ande vilar ändå till viss del över verket. Lika mycket som vissa av gitarriffen låter som sprungna ur Eskilstuna.

Men det är bara en referens, det finns betydligt fler i det här nyanserade hopkoket. The Last Hours kan på alla sätt stå för sig själva. Det vilar även en brittisk känsla över bandets musik. Något odefinierbart som i ett blindtest skulle lura mig att placera herrarna i London. Vill ni ha en referens till? Vissa partier rör sig i kölvattnet efter Coldplay.

The Last Hours väver ihop samtliga sina influenser till en helhet. Få demoband lyckas låta enhetliga och genomtänkta genom en hel skiva. Men de här snubbarna tycks ha en tydlig idé om ett sound som de sedan följer. Här finns inga dalar eller avsteg från planen. Den enda egentliga nackdelen är att det blir lite jämntjockt. Ett gott hantverk, men utan briljanta toppar.

Med tanke på hur välspelad ”Alone Together” är, förstår jag mycket väl att Rookiefestivalen nappade. Jag kan tänka mig att spelningen var ytterst trevlig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner