Joyzine.se


Recension - Skiva

Bloodbath
Resurrection through carnage, 2002
Skivbolag: Century Media
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-12-23
Hemsida: bloodbath.biz

Med Mikael Åkerfeldt (Opeth) bakom mikrofonen, Anders Nyström och Jonas Renske från Katatonia på gitarr respektive bas och mångsysslaren Dan Swanö som skinnpryglare kan det här inte betitlas som något annat än ett all-starprojekt. Med tanke på vilka kreativa viljor som ingår i gruppen skulle man lätt kunna tro att det handlar om innovativ och nyskapande metal. Alla som hört EPn ”Breeding death” från 2000 vet dock att så inte är fallet. Här handlar det om rejäl oldschool death metal som låter ungefär som om den blivit uppgrävd ur någon gammal stenåldersgrav.

Det märks att hela albumet är inspelat med glimten i ögat och bandet har nästan gjort det till ett självändamål att skruva fram ett uselt ljud. Gitarrljudet är hopplöst grötigt och stramt, men på samma gång riktigt fränt. Om detta gjorts på stort allvar och med avsikt att verka onda och något så in i helvete tuffa hade jag skrattat. Om man tar i åtanke att det ligger lite humor bakom det råtöntiga bandnamnet och låttitlarna – Mass strangulation, Bathe in blood och Death delirium bör nämnas – är det dock helt lysande.

Hur låter det då? Jo, trots att ljudet är lite väl sunkigt bjuder ”Resurrection through carnage” på riktigt bra oldschool döds. Trots att det är tungt och mörkt bjuds det på goda melodier, snygga gitarrslingor och en hel del nynnvänliga partier. Åkerfeldts djupa growls sitter precis där de ska, den här skivan är värd att köpa bara för hans insats. I längden blir det dock lite väl enahanda. Ljudet tar slutligen knäcken på mig och några fler tempoväxlingar hade varit att önska. Med tanke på att detta är att betrakta som ett sidoprojekt utan några allvarligare intentioner är det dock riktigt vasst.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Bloodbath (2008-01-01)
Bloodbath (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner