Joyzine.se


Recension - Demo

Fourever
New era
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-06-12
Hemsida: www.fourevernet.com

Någon gång funderat på hur Sahara Hotnights hade låtit om de under sina tidiga garagedagar satsat på Iron Maiden-harmonik istället för norrländsk kaxighet? Förmodligen skulle det ha klingat någorlunda likt Fourever. Även om man måste lägga till ett stycke nedstämd stämningsrock till beskrivningen för att göra Olofström-trions musik helt och hållet rättvisa.

Att jag nu tar upp Sahara Hotnights som riktmärke beror inte på att det handlar om två grupper enbart bestående av tjejer, utan för att det finns klara likheter i så väl sång som musik. I alla fall om man ser till soundet kring Robertsfors-gängets debutalbum. Men Fourever är betydligt mer hårdrock än Sahara Hotnights (speciellt nu när de senare travat iväg i en popigare, mer elektronisk riktning). ”New era” är ett tämligen pondusfyllt verk.

Bortser man från att produktionen låter lite väl billig finns mycket gott att minnas från ”New era”. Jag hör ett band med en intressant ambition, men som ännu inte nåt hela vägen fram. Det är svängig hårdrock med så väl tyngd som harmonier och galopperande trummor. Vad som saknas är den sista gnuttan kaxighet. Fourever blir bitvis lite för snällt.

Rockestetik och hårdrocksharmonier går dock väldigt bra ihop och den dag trion skriver en riktig hit kommer det att glöda om den. Den dagen kommer, var så säkra. Men på ”New era” får Fourever nöja sig med att betecknas som bra.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner