Joyzine.se


Recension - Demo

The Drawbacks
Aluminium
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-02-28
Hemsida: www.thedrawbacks.tk

Ordet popbagatell personifierar The Drawbacks ”Aluminium”. Den är på intet sätt dålig, snarare ganska välspelad. Men samtidigt så anonym att ingenting fäster. Helt okej låtar att lyssna på, men inget som får det att rycka i dansnerven. Och absolut ingenting som man lägger på minnet. Bokstavligt talat en bagatell.

Att The Drawbacks har potential att göra något riktigt bra betvivlar jag inte en sekund. Men på ”Aluminium” fegar de, eller kanske nöjde de sig för snabbt i replokalen? För att de här låtarna ska göra ett bestående intryck måste de skärpas till. Bandet måste vässa dess kanter och göra dem lite farligare. I nuvarande skick är de säkert ett bra hångelsoundtrack. Men just det, då bryr man sig inte om musiken i någon större mån. The Drawbacks är heller inte något som stör. Till och med covern på Undertones Teenage Kicks passerar tämligen obemärkt.

Men visst är detta hemtrevligt. Jag ska inte förringa att The Drawbacks har flera justa melodislingor och ganska snygga körarrangemang. Men just det att de kan sin svenska pop gör det extra frustrerande att de inte tilltalar mer. De borde kunna göra det. Martin Spaaks jobb bakom keyboarden är förvisso ganska smakfullt, men också det skulle må bra av skarpare linjer. En kaxigare framtoning. Hela ”Aluminium” är något slätstruken.

Jag tror tyvärr inte att det här kommer dra så mycket uppmärksamhet till sig av egen musikalisk kraft. Möjligtvis att det faktum att gruppen innehåller en före detta Lambretta-medlem kan göra det. Som demo betraktad är ”Aluminium” dock bara en bagatell.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Drawbacks ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner