Joyzine.se


Recension - Skiva

Xandria
Salomé - the seventh veil, 2007
Skivbolag: Drakkar Entertainment
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-07-10
Hemsida: www.xandria.de

Vampire är en ofantligt fjantig låt och Sisters of the light inleder som något plojorientaliskt som skulle ha kunnat vara signerat Günther, för att sedan övergå till något av det hurtigaste som hörts på år och dagar. Men i övrigt är ”Salomé – the seventh veil” en småmysig historia.

För att få ut max av en Xandria-skiva måste man på förhand vara medveten om att det är ett dussinband. De kommer för all framtid upprepa vad de gjort på tidigare skivor (ja, ”Salomé – the seventh veil” har mer än en låtidé gemensamt med ”Kill the sun”) och lär aldrig nå upp till den klass kollegor som Nightwish och Within Temptation håller. Men lyssnar man utifrån sådana förutsättningar finns en hel del godis att plocka från dess skivor.

Xandria levererar en anspråkslös blandning mellan rock och gotisk lightmetal. Det är lättlyssnat och på sina håll riktigt kul. Även om inledande Save my life är ett rent plagiat av en tidigare pärla ur den egna katalogen gillar jag den och Beware är slagkraftig gothrock. I avslutande On my way visar sig dessutom sångerskan Lisa Schaphaus (som en gång i tiden var intim med gitarristen Marco Heubaum, jag vet dock inte om de fortfarande sällskapar) från sin bästa sida.

Xandria är kul om man inte har några krav. Lättnynnad goth med en tjej vid mikrofonen fungerar ju i de flesta forum. Men i längden blir det lite enfaldigt när gruppen aldrig lyckas tränga ner till ett djupare plan, aldrig lyckas skriva en låt som framkallar mer än småleenden. Då blir det tyvärr så att det man minns mest är de småkomiska snedstegen. Så som låtarna jag nämner i inledningen.

”Salomé – the seventh veil” är en kul bagatell om man tar den för vad den är. Annars är risken nog väldigt stor att den uppfattas som slätstruken.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Xev, 2008-02-21 21:13:20 (83.250.237.111)

sisters of the light är ju bra ju....

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner