Joyzine.se


Recension - Skiva

Thunderstorm
As we die alone, 2007
Skivbolag: Dragonheart
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-05-01
Hemsida: www.thunderstorm-doom.com

Italienare kan mer än att spela lökig power metal. Jag blir lika förvånad varje gång det faktumet gör sig tydligt för mig. Alla de usla powerplattor som jag årligen tvingas genomlida har en tendens att skymma sikten för allt annat. Det är lätt att glömma lyckade akter som Allhelluja och Disarmonia Mundi när murarna byggs höga av hurtiga power metalmustascher. Men som sagt, italienarna kan mer.

Thunderstorm är nästa italienska icke-powergäng att lägga på minnet. De svarar för svulstig doom som för det mesta sniglar sig fram i lågt tempo, men som även bjuder några häftigare utbrott. Många kommer säkerligen att jämföra dem med Sveriges doomgiganter Candlemass, och visst finns likheterna. Med en väsentlig skillnad, italienarna är bättre. Jag har aldrig gillat Candlemass, men har ett relativt gott öga till Thunderstorm.

Det mesta på ”As we die alone” bygger på att det ska gå långsamt och vara tungt, men skivan rymmer även flertalet riktigt fina melodier. När gruppen i We die as we dream (alone) låter basen ta ett melodiskt ansvar för att sedan lagom till refrängen backa upp den med en lidelsefull gitarrslinga är de lysande. De små detaljerna bygger stora låtar och melodierna är fler och mer medryckande än väntat på ”As we die alone”.

Sedan slutar det förstås med att skivan är lite för lång och lite för långsam samt att sången – som vanligt när det handlar om italienska band – lider av ganska knapphändigt uttal. Thunderstorm visar ändå att det finns mer god musik att utvinna ur Italien.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner