Joyzine.se


Recension - Skiva

Strebers
Meningslöst liv(e), 2001
Skivbolag: Birdnest Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2001-10-10
Hemsida: home.swipnet.se/~w-80499

Turnén bandet gjorde i våras var svettig, fartfylld och fruktansvärt bra. Liveupplevelser förevigade på plastbitar brukar dock inte ens komma i närheten av hur det var framför scenen. På det här släppet har delar av intensiteten faktiskt fastnat och det gör att det inte känns helt onödigt.

Det första jag slogs av när plattan började spinna i stereon var att Ulkes sång är förvånansvärt högt mixad. På andra liveplattor är det allt som oftast sången som faller bort. Här blir problemet istället tvärt om, sången är lite för hög i förhållande till musiken. Visst är det bra att vi hör varje ord Ulke förmedlar, men gitarren hamnar lite i bakgrunden och då försvinner mycket av trycket i musiken. Annars är det bra kvalitet på inspelningen. Något jag dock inte förstår är varför det inte går att läsa någonstans i konvolutet var skivan spelats in.

Inte helt oväntat finner vi så gott som samtliga Strebers-hits på den här skivan och för dem som inte har några Strebers-plattor sedan tidigare kan det här mycket väl fungera som en greatest hits. Annars är det här inget att lägga pengarna på egentligen. De som skulle kunna ha glädje av den här produktionen är människor med få eller inga Strebers-alster i skivhyllan och som missade konserterna. Men de flesta som gillar bandet har väl redan en hel del plattor i samlingen. De som besökte någon av spelningarna kommer nog mest bli besvikna på den här skivan. Verkligheten är ju alltid bäst!

Det här är väldigt bra för att vara en liveskiva, men sådana är ju ganska meningslösa. Får jag ge ett råd tycker jag att ni ska lägga pengarna på "Blod, svett och tårar" - samlingen istället.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Ha respekt för de döda! (och ha respekt nog att dö i tid)!
Transport League
Strebers (2001-05-22)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner