Joyzine.se


Recension - Skiva

Soul Takers
Flies in a jar, 2007
Skivbolag: Dragonheart
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-08-21
Hemsida: www.soultakers.net

För några år sedan var det på modet att uppträda tillsammans med symfoniorkestrar. Alla skulle göra det. Var det inte världens största hårdrocksband så var det hiphopare eller popidoler. I många av fallen blev resultatet dessutom riktigt bra. Nu är det i och för sig inte riktigt detta italienska Soul Takers ägnar sig åt, men kopplingen är inte särskilt långsökt. Att väva ihop potenta heavy metalriff med klassisk musik är inte alls någon dum idé.

Mycket av dagens musik har ju faktiskt, hur svårt det än kan vara att tro det, sin grund i den klassiska. Att då göra som Soul Takers och öppet köra samman de två stilarna är intressant. Bakom ganska progressiv heavy metal använder de sig av vackra pianon och trevande violiner.

Dino Brentali är förvisso en ganska överskattad sångare och vissa partier är så progressiva att det melodiska går förlorat, men som helhet tilltalas jag av ”Flies in a jar”. När pianot får stort spelrum och violinen tillåts bryta igenom är det väldigt stämningsfullt. Klart mycket mer intressant än gemene italienska heavy metalband.

Lyssna på exempelvis The silent empire och ni kommer förstå precis vad jag menar. Anslaget är klassiskt, med metallen som potent uppbackning. Stundtals hörs rent av rena kopplingar till operans värld. Snyggt!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner