Joyzine.se


Recension - Skiva

Six Feet Under
Commandment, 2007
Skivbolag: Metal Blade
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-08-21
Hemsida: www.sfu420.com

Chris Barnes, en gång i tiden sångare i Cannibal Corpse, fortsätter outtröttligt att pumpa ut gravkammardöds med sitt Six Feet Under. Ingenting är särskilt nytt under solen på senaste ansträngningen ”Commandment”.

Den rabiat marijuanaförespråkande sångaren har en väldigt djup growlstämma. Bitvis alldeles för monoton och onyanserad, men på sina ställen riktigt frän. Genom en hel skiva har han dock aldrig lyckats få mig helt och hållet imponerad och det händer inte nu heller. En stund är det kul, sen börjar jag omedvetet fundera på helt andra saker.

Det hela hade givetvis kunnat motverkas med hjälp av riktigt slagkraftig dödsmetall, men Six Feet Under har alltid varit en grupp som lyckats förvandla högar av lysande riff till ganska medelmåttigt låtmaterial (det gäller även coverplattorna ”Graveyard Classics”). ”Commandment” är inget undantag. Många riktigt fina riff försvinner i ett ganska slätstruket midtempomaterial. Det är inte nödvändigtvis dåligt, men i det långa loppet lite väl enahanda.

Analysen är med andra ord inte särskilt svår att knyta ihop. Dödgrävarna fortsätter i gamla invanda spår och ”Commandment” låter precis som man förväntar sig att Six Feet Under ska låta. Möjligen exkluderat lite galenskap, men annars precis vad som brukar komma från Barnes något dimmiga hjärna.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner