Joyzine.se


Recension - Skiva

Rakoth
Planeshift, 2002
Skivbolag: Earache
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-07-22
Hemsida: rakoth.ru

Flöjt – jag gillar flöjt
Harmonier – jag älskar harmonier!
Black metal – jag gillar viss black metal i små doser
Allt i en röra – intressant och stundtals läckert!
”Planeshift” släpptes ursprungligen 1999 av det italienska bolaget Code666, men återsläpps nu av ett underbolag till Earache. Rakoth bjuder på sin trummaskinskompade debut på en sällan skådad musikalisk brygd.

Black metalpartierna är rent av tråkiga på den här inspelningen. Sterilt trummaskinskomp leder musiken rakt fram utan krusiduller. Rakoth saknar den finess, ondska och teknik som krävs för att göra genren intressant. När de däremot tar det lugnt – vilket de för det mesta faktiskt gör – är det riktigt bra. Den rena sången fungerar utmärkt och harmonierna som plockas fram på akustiskgitarr är riktigt vackra.

Skivan är proppad med dramatik och känsla, vilket gör den spännande. Bandet gör något så ovanligt som att blanda in flöjt i låtarna. Stundtals låter Rakoth rent av som ett gäng gycklare från medeltiden. Folkmusiksinfluenserna är riktigt sköna och flöjtpartierna drömska och riktigt vackra. Inte minst i Fear wasn’t in the design som doftar väldigt mycket medeltid. Rakoth är på gång med en ny platta som släpps senare i år. Frågan är om bandet vågar hålla fast vid det här experimentella soundet. Röran är intressant, charmig och tuff, men som helhet fungerar det inte riktigt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner