Joyzine.se


Recension - Skiva

Ataraxia
Mon Seul Désir, 2002
Skivbolag: Cold Meat
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-11-17
Hemsida: www.ataraxia.net

Inledningsvis kändes det italienska folkmusikkollektivet Ataraxia alltför flummigt och svårgreppbart. De inledande låtarna på ”Mon Seul Désir” framstår främst som något som knåpats ihop för att verka svårt och udda. Det saknas justa strukturer och tilltalande musikaliska inriktningar. Det är dock något som senare snabbt ändras.

Det här är sannerligen inget som kan kategoriseras som lättlyssnat. Det är knappast heller något som åker i cdspelaren ens när man bara vill lyssna på bra musik. Det ligger något snarast meditativt över Ataraxias musik. Jag associerar till filmmusik och sådana tongångar som närmast lämpar sig som bakgrundsljud vid läsning eller andra studier.

Italienarna rör sig från nästan nordisk skogsmusik. Det kryllar av tomtar och troll, älvor och elaka konungar i musiken. Vidare till egyptisk pyramidmystik och in i än mer orientaliskt klingande tongångar. Bäst tycker jag om de stycken som framförs på akustiskgitarr, men hela skivan är faktiskt lyssningsvärd. Ett trevligt utropstecken i en annars tämligen hård skivsamling.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Ataraxia (2004-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner