Joyzine.se


Recension - Skiva

Psychopunch
The pleasure kill, 2002
Skivbolag: White Jazz
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-09-23
Hemsida: www.psychopunch.com

Förra ansträngningen från Västerås raggarkungar Psychopunch – ”Original Scandinavian Superdudes” – smakade riktigt gott och förväntningarna var därför högt uppskruvade inför ”The Pleasure Kill”. Tyvärr är det förväntningar som inte infrias till 100%. Gossarna i bandet har inte lyckats skriva tillräckligt många sensuella rocksmockor till det här albumet. Visst finns det flera självklara rock n´rollhits på plattan, men allt för många av spåren är enformig utfyllnad.

Inledande Back in the days öppnar med ett förfärligt heavy metalintro och då fruktar jag det värsta. Men skivan tar sig snabbt och av förkastliga heavy metalflirtar hörs ingenting förrän i det usla avslutningsspåret Apocalypso. Psychopunch har ett väldigt eget sound för att befinna sig i den genre de gör. Det gör dem betydligt mer intressanta än många andra rockalternativ. Det som gör bandet bra är de överraskande och ofta vackra sångmelodierna. Ibland får de till och med till riktigt hjärtekrossande refränger. Det är just originaliteten som får dem att framstå som mer kompetenta än andra drägg.

Klarast på ”The Pleasure Kill” lyser kompositionen Here today som har ett något makligare tempo än många av de andra sångerna och en av de tidigare nämnda pangrefrängerna. Men tyvärr är plattan som sagt något av en besvikelse. Jag hade förväntat mig mer av Psychopunch. Jag vill höra fängslande melodier i mer än hälften av låtarna. Vansinnigt rockslammer finns det många andra som kan prestera lika bra. Västeråsarna borde ta mer fasta på det som gör dem egna och försöka utveckla det lite mer. Att det stinker Tomas Skogsberg om produktionen måste jag väl knappast påpeka?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Psychopunch (2001-01-01)
Psychopunch (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner