Joyzine.se


Recension - Skiva

Psychopunch
Death By Misadventure, 2009
Skivbolag: Silverdust Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-06-23
Hemsida: www.psychopunch.com

Inget band är tryggare än Psychopunch. Västerås finaste raggarrockare fortsätter träget att lira sin melodibestyckade rockmusik och efter en liten svacka i början av 2000-talet har formen varit konstant hörvärd. Något som, precis som det musikaliska uttrycket, inte har förändrats det minsta sedan senast gruppen lät höra av sig med ”Moonlight City”.

Man vet vad man får när det står Psychopunch på etiketten kort och gott och för det mesta innebär det en ganska trevlig stund av osande, men samtidigt välbalanserad rockmusik i samma skola som Backyard Babies gjort till sin. På ”Death By Misadventure” är tempot en aning lägre än vad vi kunnat vänja oss vid på tidigare släpp och heavy metalflörtarna som då och då funnits där har fått stryka på foten till förmån för regelrätta lägereldsvisor. Without you here är ett utsökt exempel och också plattans bästa spår.

Det är möjligen att nedtaggandet är ett tecken på att västeråsarna börjat bli lite till åren komna, men vitaliteten i komponerandet är fortfarande intakt. ”Death By Misadventure” är inte Psychopunchs bästa skiva, men kvaliteten är fortfarande genomgående hög och den trygghet som kommer förpackad tillsammans med gruppens skivor är mycket värd. Jag är övertygad om att de klarar några albumvändor till utan några som helst problem.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Psychopunch (2008-01-01)
Psychopunch (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner